Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi av.meco
Önerileriniz nedir ? Yanlış yaptığım birşey mı var ?
|
Sanıyorum ki haftada iki gün sulama bitkinize aşırı gelmekte. İki sulama arasında dikkat etmeniz gereken nokta toprağının bir miktar kurumasına izin vermektir, asla tam anlamıyla bir kuruma değil. Saksının drenajı ile ilgili bir sorun olmadığından emin olunuz. Zayıf bir drenaj bitki için iyi değildir.
Rutin olarak dikkat edilmesi gereken diğer noktalara değinmek gerekirse, saksıyı sadece bitkiniz ihtiyaç duyuyorsa değiştiriniz. Bu bitkiyi ev içinde yetiştirenler için hazır olarak satılan kaktüs toprağı uygun olacaktır.
Bitkiyi en azından günün belirli saatlerinde direkt güneş ışığı alan ve bunun haricindeki saatlerde de yine gün ışığını bol miktarda alabileceği bir yerde konumlandırmanız yine önemlidir. Saksının yönünü haftada bir iki kez çevirerek bitkinin tamamına güneş ışığı tesir etmesine özen gösteriniz.
Dilerseniz alttaki sararan dalları budama makası ile alabilirsiniz.
Bunların haricinde bu bitki oldukça ağır gelişim gösteren bir bitkidir ve yapraklarını yenilemesi zaman alır.
Benim bahçedeki bitkim de yaprak çıkarmayı senenin belirli dönemlerinde gerçekleştiriyor.
Bunlara dikkat ediniz, sanırım zaman içinde bitkinizin durumu düzelecektir.