Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merkezvv
Umarım yeridir.
aşağıda resimleri görünen domateslerim bozulmaya başladı yapraklarında zayıflık leke katlanma herşey var bi kökleri sağlam galiba bu belirtiler başladığında safacol 70 wp attım birde bit vardı onun içinde indektisit sanınırım ondan kullandım bu konu ile ilgili tecrubeli arkadaşların yorum ve yardımlarını bekliyorum.
|
sayın merkezvv evet bitkinizde kırmızı örümcek mevcut ama dikkatli bir ziraai uzman gözüyle bitkinizin yapraklarında kıvrılma var kıvrılma var bitkilerde özellikle domatesteki yaprakların kıvrılması magnezyum eksikliği sonucudur magnezyum eksikliği yaşlı yaprakalardan ilerki dönemlere doğru genç yapraklar gelişmeye devam ettikçe alt yapraklardan üstteki yapraklara doğru yerçekiminin aksine yöne doğru yani üste doğru kıvrılır bu yapraklar çok gevrektir herhangibi bir müdahalede gevrek olduğu için kırılır ilerki dönemde bu kıvrılan yapraklar sararak kuruyup dökülür size tavsiyem bitki bünyesine çabuk taşındığı için nitrat formu olan magnezyum nitrat içeren bir gübre temin ederek bitkinizin hem yaprak bölgesine hemde kök bölgesine bu karışımı uygulayın yaprakalarda mevcut olan kırmızı örümcek içinse agrimec adlı ilacı size tavsiye ediyorum köklerde sorun yok demeyin kök hastalıkalrı sinsidir ben çekmiş olduğunuz fotonun birisinde kök bölgesine yakın bir yerde kahverengi bir bölge gördüm size tavsiyem kök bölgesini bir bıçak yardımıyla gövdeye doğru kesmeniz kök bölgesinde bir kahverengi bölge olup olmadığını kontrol edin solgunluk hastalığı kontrolünü yapın