View Single Post
Eski 13-06-2013, 19:38   #40
korucak
Ağaç Dostu

korucak's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Merhaba efendim,

Hayırlısı olsun, uğraşlarınızın sefâsını da gönül rahatlığı ile sürersiniz inşallah.

- Geç oldu ama; blokaj altındaki Pimaş borular biraz ince geldi bana.

- Eviniz düz arazide sanırım. Evinizin yakınlarındaki çukurluk bir alana kadar geniş drenaj borusu tavsiye ederim. Binanın yakınında 2-3 logarın birlikte bu hatta bağlanıp suyun uzağa taşınması yönünden. İnşallah yanılıyorumdur, mazisini bir soruşturun lütfen, yağmur sorun yaratmış mı diye...

Kolay gelsin, sağlıkla inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Teşekkür ederim mrduran,
Blokaj altındaki borular, mutfaktan itibaren dışarıya kadar 5 cm çapında pimaş,
tuvalet ve banyo giderleri ise 10 cm çapında ve ayrı bir hat olarak dışarıya çıkıyor. Evin bu güne kadar bir fosseptiği olmamış, yeni bir fosseptik çukuru (Sızdırmalı) açılarak her iki hat oraya bağlanacak.Net olarak 100x100 cm ve 2,5 mt derinlik düşünüyorum, çok kalabalık olmadığımız için ve merkeze de yakın olduğumuzu düşünerek (Vidanjör seçeneği ) yeteceğini umuyorum.
Tahmin ettiğiniz gibi ev düz bir zeminde;ancak genel olarak evden sonra bir eğim var. Bu güne kadar yağmur suyu ile ilgili bir sorun yaşanmamış, ama ben yine de evin çevresinde bir tedbir almayı düşünüyordum.( beton ve yalıtım gibi)
Uyarılarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, ben de size saygılar sunarım.
Sağlıkla kalın...

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön