Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek48
sayın fesleğen ve sar-dunya öncelikle bu kadar hızlı cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim
çiçekçiyle görüştüm getirtmiş birazdan alacağım harcı
ama harca ekmeden önce yapmam gereken bir şey var mı?
köklerden görebildiğiniz sağlıksız kesilmesi gereken var mı?
dezenfekte etmem gerekir mi?
gerekliyse ne ile yapabilirim?
göbekteki kararma normal mi?
bu böcekler bitkide görünmüyor harçla beraber yok olmuştur umarım ama varsa diye yapmam gereken kullanmam gereken kolay temin edilecek bir ilaç ya da evde hazırlanacak bir uygulama var mıdır?
bu arada unlu bit denen böceğe benzemiyor daha çok pireden biraz daha iri ama beyaz (kedi ve köpeklerde çok gördüğümden bilirim) zıplayan bir böcek fotoğraflarda yuvarlak içinde görünenler dışında kalan beyazlıklar böcek değil
Eklenti 417188
Eklenti 417189
|
Sayın kelebek48 rica ederim,inşallah kurtulur orkideciğimiz
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm şu linke bir bakın,beyaz sineğe de benziyor sanki biraz.Küpeli çiçeğin de de bolca olurya hani.Ben de bi ara orkidemin saksısının içinde aynı böyle beyazlıklar gördüm,canım çok sıkılmıştı ama sonra kayboldu.
Orkidenizin köklerinde çürüme varmı bitanesinin içine bi bakın bakalım,kökün birini hafif kazıyarak .Eğer yeşilse sorun yok.Eğer değilse sağlıksız olanları temizleyip,kesmeniz lazım sonra da kestiğiniz yerlere tarçın sürün.
Kesinlikle teorik değil ama ben olsam önce heryerini yaprağını kökünü bi güzel yıkardım,sonra yapraklarını iyice kurulardım.Dediğim gibi köklerine bakardım sorun yoksa güzelce saksıma oturtur yeni harcını da ekler yerine koyardım sonra.Ve eğer eski saksıyı kullanacaksam çamaşır suyu ile güzelce yıkardım şeffaf saksımı.