Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum. Ofisimin 50 metrekare büyük bir balkonu var. Büyük uzun saksılar aldım ve sebze yetiştiriyorum. Diyarbakır karpuzu ve Atlantik dev balkabağına merak sardım. Fakat çok geç diktim. Mayıs sonu gibi diktim. Ancak bolca solucan ve yanmış koyun gübresi verdiğim için hızlı büyüyorlar. Ne kadar hızlı büyüselerde mahsül ekimi bulur diye düşünüyorum. Ekim'de havalar soğur ve yağmurlar artınca dayanamayıp çürürler mi acaba.
Bir de evimin çatısında bolca yabani güvercin gübresi buldumki en az on yıllık. Fakat hemen vermenin bitkiye zarar vereceğini okudum ve kapalı oksijensiz yakma işlemi uyguluyorum. O da en erken 2 ay sonra tamamlanır. İki ay sonra kabak ve karpuza vereceğim yanmış güvercin gübresi işe yarar mı? Piyasada yanmış güvercin gübresi bulabilsem hemen alıp vereceğim fakat yanmış olarak yok. Onun yerine piyasada paketlenerek satılan yarasa gübresinden mi alıp versem.
Neyse bu sene geç oldu ama seneye daha erken ekim yapıp, koyun, güvercin, yarasa ve solucan gübresi karışımıyla çok güzel kabak ve karpuz yetiştirmeyi planlıyorum.
|