View Single Post
Eski 12-06-2013, 14:55   #9
suplilumas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamer35 Mesajı Göster
suplilumas ben patates-agar besin ortamı hazırladım ve içerisine bir parça mantar örneği bıraktım 1 gün oldu bu aşamada birkaç sorum olacak
-agar kıvamının iyi olduğunu nasıl anlıycaz . Benim yaptığımın üzerine parmağımı sürdüğümde kaygan ve çok hafif nemli bastırdığım zaman biraz esniyor sonra parçalanıyor altı daha nemli.puding den çok daha sert bir kıvamı var.

-Misel gelişimi ne zaman başlar
-Hiç misel oluşamama ihtimali var mı ?
Bu kap incelemek için çıkardığım numune diğerleri kendimce hazırladığım steril bir ortamda bekliyor oradada 2 klonlama yaptım beklemedeyiz.
@tamer35
Foruma sadece boş vakitlerimde zaman ayırabiliyorum o nedenle sorulan sorulara anında cevap veremiyorum kusura bakma.
Kıvamı deneye yanıla tuturacan yoksa tarif etmek zor. Pudingten biraz katıysa sorun yoktur. Üzerinde su birikiyorsa cıvıktır hemen kuruyorsa katıdır. Misel gelişimi hemen başlar ama görebileceğin bir seviyeyeye gelmesi için iki üç gün gerekir. Ayrıca ıslah edlilmiş ve kaliteli miselin varsa çok hızlı sonuç alırsın. Petri kabının içindeki agara kesinlikle dokunma. Eğer agarı oradan kontrol ediyorsan kontamine edersin. Örneği kes kapağı aç örneği bırak kapağı kapat. Kapağı sadece aralar gibi açman lazım biraz pratik gerektiriyor. İşlem ne kadar hızlı olursa o kadar başarılı olur. Hiç misel oluşmama ihtimali her zaman vardır. Ayrıca ne kadar dikkat ederseniz edin kontamine olma ihtimali de her zaman vardır. O nedenle ben örnek aldığımda her petri kabına üç örnek bırakıyorum ve toplam 10 petri kabı hazırlıyorum. Bu toplam 30 örnek ediyor en iyisini seçip işlemi tekrarlıyorum.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön