Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ziya erkol
Bende 5 adet etlik civciv almayı düşünüyorum onun için birazdan yer hazırlamayı planlıyorum kümes falan yapıp tel çekicem bu yapacağım kümesi arstan falan nasıl korurum daha geçen gece bizim evin önünden koşan ars denen bir hayvan var sizlerde heralde sansar deniyor ben bu hayvandan nasıl korurum bunları şu şekilde beslesem hayvanları sağlıklı olurlar mı sizce : (günde 5 civciv için toplam)400 gram arpa samanı 150 gram buğday 200 gram pazarda satılmayıp terk edilmiş sebze meyve uygun olur mu
Ben bunlar için gezinme alanı falan yapıcağım Allah izin verirse biraz fazla soru sormuş gibi olacak ama bu etlik civcivi 3 ay kadar yaşatabilir miyim?
|
Merhaba. Daha önceki senelerde etlik civciv beslemiş biri olarak tavsiyem etlik beyaz hindi civcivi almanız. Etlik tavuk civcivleri belli bir süreden sonra çok hızlı bir şekilde kilo aldıkları için ayakları üzerinde duramıyorlar. Sıcak havalarda da bu hayvanlara eziyet oluyor. Bir de kanat kemiklerinde yırtılma oluyor. Ama hindilerde öyle bir durumla karşılaşmadım. Hindiler hareketli oluyor. Hem de etleri daha lezzetli oluyor.