Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi permakültür
Merhaba Arkadaşlar;
Ekim 2012 de tüplü olarak diktiğim chandlerda aşağıdaki 3 hastalığı gözlemledim. Şu ana kadar ağaçlara hiç ilaç vermedim, sadece dikim sırasında altlarına 8,1 olan ph düşürmek için toz kükürt ve yanmış hayvan gübresi kullanmıştım.
Sizden ricam özellikle 1 nolu resimdeki sıkıntıyı yaşayan arkadaşların nasıl üstesinden geldiğini anlatmanızdır. Acil cevaplarınızı ümit ediyorum. Teşekkürler
1) ilk resimde göreceğiniz yaprakalrın arkasında sararma oluştu. fidanlarımın 30 % da bu hastalıktan var.
2) % 5 kadar fidanımda ikinci resimdeki yanık izleri mevcut
3) bir kısım fidanımıda sanırım çekirge yemiş. Yan tarladaki fiğler geçen hafta kalktı sanırım çekirgeler ordan yayıldı.
|
Sn Permakültür 1. resimde yaprak biti olabilir ama yapraklarda yapışkan sulu su parlaklığıda olması lazım varsa yaprak bitidir. 2. ve 3. resimlerde önemli bir şey görünmüyor.Ben üretici gözüyle birazda 13 yıllık bahçe tecrübemle yazdım. En iyisini ziraat eğitimi almış arkadaşlar verir.ERDEM arkadaş vardı güzel bilgiler paylaşıyordu ama epeydir yazmıyor.Aramıza bekliyoruz ERDEMİDE. İşlende kolaylıklar dilerim.