View Single Post
Eski 10-06-2013, 19:39   #644
kubiii
Yeni Üye

kubiii's Avatar

Giriş Tarihi: 10-06-2013
Merhaba

Ben yeni aranıza katıldım. Ficus Ginseng bakıyorum, aldığımdan bu yana bayağı topladı ve de gelişti, fakat budama hakkında hiçbir fikrim yok, sadece dalları yönlendirebiliyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Dalların yeni filizleri çok dışarı doğru saçılıyordu, para lastikleriyle tutturup biraz odunlaşana kadar bekledikten sonra, yukarı doğru yönlendirdim ama 3 tane uzun dal var, deli gibi uzuyorlar ve yapraklar giderek büyümeye başladı. Yaprakların nasıl küçük çıkmasını sağlayabilirim? Lastikleri çıkartıp ayrıntılı fotoğraf çekeyim mi?
Şimdiden tesekkürler.

Not: Satın aldığımdan 2 gün sonra kökünün bir kısmının boş olduğu farkettim ve daha büyük bir kısmının da kök çürümesi olduğunu sandım, sağlıksız koyulaşmış kök içini oydum, yerine cam macunu doldurdum, yaklaşık 3 hafta sonrada macunları çıkarttım ve sorun çözüldü (Acaba doğru teşhis mi koydum?). Bu gelişen yapraklar ameliyattan sonraki haftalarda gelişti. Bitkinin yaşayıp toplama döneminde sıkıntı yok, o aşamaları geçti domuz gibi şu an. Bonsai konusunda oldukça cahilim, tamamen doğaçlama yürüyor olaylar

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/1669.htm

SDC12035.jpg

Düzenleyen kubiii : 11-06-2013 saat 22:18 Neden: Yazım hataları düzeltimi
kubiii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön