View Single Post
Eski 10-06-2013, 15:08   #15
ultralaca
Ağaçsever

ultralaca's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Sn. nicholai hel herşeyi çok açık ve net açıklıyorsunuz duyarlılığınız için teşekkürler.

Tavsiyelerinizi bire bir uyguluyorum. Ağacı saksıdan çıkardığımda kökler bir top şeklinde çıktılar. Saksının içinde de toprak kalmadı. Yarım görünen ve ağacın gövdesini altındaki boşluk saksıdaki taşın olduğu yer. Hafif ağacın gövdenin altına doğru uzatılmış şekildeydi taş. O bölge taştan dolayı yarım görünüyor.

Saksıdan çıkardığımda kökler birbirine girdiği için alt taraftan ben biraz kökleri saçaklandırarak açmaya çalıştım.

Bu günlerde burası çok rüzgarlı olduğu için şimdilik ağacı sabah güneşi alacak şekilde içeri koydum. İki gündür yapraklarında bir canlanma var. Kuruyan yapraklar zaten dökülüyor teker teker fakat daha kurumamış ama solgunlaşmış olan yapraklar canlandı eski canlı görünümündeler şuan. Boynunu bükmüş yaprak şuanda çok az.

Ağacı yeni saksıya yerleştirirken kökleri saksının alttan üsten ortasına gelecek şekilde yerleştirmiştim. Hem su konusunda hemde gelişmeleri için.

Besin konusunda netten bulabilirsem getittirebilirim. Burda bulmam imkansız genelde normal çiçekler için besinler var piyasada.

Ağacın şimdilik durumu kötüye gitmiyor gibi görünüyor. Yaprakları şimdilik canlanmış görünüyorlar ama kök durumunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz artık.

ultralaca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön