Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dere1974
Maraş-18 için çok güzel şeyler okuyorum. Verim ve kalite olarak Chandlerden aşağı kalmazmış. Sizde durum nasıl? Hem pazarlama açısından ürününüz standart olursa daha iyi olur. Maraş-18 ile aşılamayı neden düşünmüyorsunuz?
|
Seçeneklerin arasında maraş 18 de vardı aslında ben yazmayı atlamışım. Önceden kalan 8 yıllık aşısız bir cevize geçen ağustosta maraş 18 aşılamıştım bu sene aşıladığım 4 göz de güçlü bir şekilde sürdü. ilave cevizleri Chandler düşünmemin tek sebebi chandlerin yan dal veriminin ve toplamda kg olarak ürününün fazla olması, daha erken verime geçmesi. birde 3-4 çeşitten oluşmasının tozlayıcı etkinliği ile daha çok verim sağlayabileceği düşüncesi ile 3-4 çeşit düşünmüştüm. (ikisinide yetiştiren üreticinin bana söylediğine göre: 10 yaşındaki bir chandler, 10 yaşındaki bir maraş 18 den kg olarak fazla ürün verdiği, ancak maraş 18 in daha kaliteli ve gösterişli meyvelerinin olduğu, maraşta chandler in 12 tl civarında satılırken, maraş 18 in 15-16 civarında satıldığı) Nasipse emeklilik için hazırlıyorum bahçeyi, birazda hobi amaçlı olduğu için her farklı ağaç başka bir keyif veriyor. tabi uyumsuz bir ağaçda dikmek istemem.