Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan
Sn Dere1974, Ağaçlarınızın bakımlı ve sağlıklı görünüyor. Paylaşımlarınız için de teşekkürler. Bir aydır takip ediyorum. Keşke daha önceden takip etseydim. Benim yaklaşık 1100 rakımlı bir yerde ceviz ve badem ağırlıklı bahçem var. Cevizler Maraş 18 (50 adet) tozlayıcı olarak da sütyemez 1 var.(En büyüğü beşinci yılında) Geçen yıl deneme amaçlı diktiğim 1 chandler cevizin çok sağlıklı olduğunu bu yıl üzerinde 5 adet ceviz olduğunu gördüm.(kopardım) Aşılamak üzere 10 adet tohumdan ceviz dikmiştim 2 ay sonra yerinde aşılayacağım. Chandler mi? maraş 18 mi?, kaman 1 mi? aşılamam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Bu konuda tavsiyeniz varmı, ayrıca kaman 1 in chandlerin tozlayıcısı olduğu yönünde bazı sitelerde bilgi var bu konuda bilginiz varmı. Eğer doğru ise tozlayıcı olarak da franquette yerine kaman 1 aşılamayı düşünüyorum. teşekkürler.
|
1100 rakımda chandler sıkıntı yaşayabilir diye düşünüyorum. (Meyve olgunlaşması için uzun ve sıcak bir yaz mevsimine gereksinim duyuyor). Kaman ya da Şebin aşılayabilirsiniz. Bahçemde gördüğüm kadarıyla Kaman-1 son erkek püsküller chandler'a tozlanmada yardım ediyor ama yetmeyecektir. Tozlayıcı olarak hem fernette hem de Franquette bulunmalı, bir kaç da kaman iyi olur.