Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Eklenti 397994
Arka bahçe pencere kenarındaki saksıya evvelki sene bir çelik sapladığımı hatırlıyorum..Ama ne olduğunu unuttum malesef..Bu bitki geçen yazda çıkmıştı..Sadece yaprak verdi...Bu kış kurudu , ben o saksıyı boşaltmadan çuha diktim..Şimdi yine aynı bitki orada çıktı ve daha büyük ve kuvvetli şekilde..Ben arap fulune benzettim ve yapraklarını arap fullerim ile karşılaştırdım..hemen hemen aynı gibi ..sap kısmının da hafif tüylü oluşu, arap fulune benziyor....Sizce nedir..??
Eklenti 397995
Eklenti 397996
|
Berrin hanım merhaba, resimde görülen bitki Paulownia. Sizin bahçenizde Paulownia ağacı var gördüğüm kadarıyla, ana ağaç zamanı gelince çiçek açmıştır daha sonra tohum vermiş ve bu tohum düştüğü yerde çimlenmiştir. İkinci bir ihtimal olarak ana ağaç yüzeysel kök yaymış bu köklerden biri bulunduğu yerden filiz atarak yeni fide oluşturmuştur.Eğer ana ağacın bulunduğu yerden toprak aldıysanız ağacın kökü kesilmiş ve aldığınız toprak ile saksıya koymuş olabilirsiniz. Paulownia ağacı köklerden çok kolay üretilir, bu ağacın fazla yayılmasını istemiyorsanız ana ağacın çevresini 50 cm derine kadar saç levha veya beton ile çevreleyiniz aksi halde zamanla yayılan kökler tüm bahçenizde yeni filizlerin oluşmasına neden olabilir. Saygılar, selamlar efendim...