Sevgili Yeni Gine...Yine arada kalmışsınız.

)....Dün gece gözlerim yanmaya başladığı için aralara bakamadım..Sorularınızı şimdi cevaplıyorum..
Küpeli çiçeği serin ve yarı gölge yerleri ve bol suyu seviyor...Arada bir de vitamin verirseniz başka bir zahmeti yoktur....Tohum da verirler ...Çelikten daha zahmetsiz yetişebilir...Şu anda çeliklerden yetiştirebilirsiniz...Yerini severse Kasım a kadar açar...İç mekanda olursa kalıcı da olur...Benim geçen seneki küpelerimden Jumbo cins olanlarından dört adedini seraya koyarak muhafaza ettim..Diğerleri bahçede kuytu bir yerde sağlam olarak kışı atlattılar.....
Nemesialar ile ben bu sene tanıştım ve onları o şekilde aldım..Tohumların hepsinde başarılı olamıyorum..Bu sene belki 30 paket tohumun yarısı ancak çıktı...ve daha çok minikler...Zengarden aldıklarımın çoğu da hiç çıkmadı.Bu kadar uğraşdan sonra Sukütü hayal.....
Bu yüzden tohuma her çiçekte itibar etmiyorum...Tohum atarak yetiştirdiklerim ; Zinya, şebboy,latin, ipek, alisyum, haseki, sardunya, glayöl, ve birkaç daha ....Bu çiçekler çoğu zaman yetişebiliyorlar....Nemesia tohumunun nazlı olduğunu bir kaç yerde okudum...Çok harika bir çiçek beyazının kendisine has bir kokusu var....Şu anda tohuma kalktılar gibi....
Bu tip çiçekler ancak kendi dökülüpte çıkarsa iyi netice veriyorlar....Çünkü kendi tabiatine göre uygun olduğu yeri seçmiş oluyorlar ...Bence tabii....Ama Sardunyalarda ve karanfillerde bile çok seneler şahit olmuşumdur...Taş aralarından çıkmışlardır fideleri ....
Küçük kadifelere gelince , işyeri sahibi onları daha yeni dikmişti ..Küçük fidelerdi hepsi....Bu resimler Mayıs ortalarından ...Şu anda büyümüşlerdir....
Ziyaret ve beğenilerinize çok çok teşekkürler canım...Yine beklerim..Selam ve sevgiler..