Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meric_0101
Lütfen benim sorunumda çare bulun çok mu sulamıştık yapraklarda kahverengi lekeler de var çiçeğin üstü süper sağlıklı ama aşağı yaprak kısmı ölmüş gibi buruştu yeni yaprak haricinde 3 yaprakta büzüştü ve küçükse olsa kırmızı kahve rengi olmuş
|
Öncelikle şunu söyleyeyim, çok çok çok daha bilgili sayın kurucular ve arkadaşlar var sizin sorularınıza net cevaplar verecek ama ben bilgim dahilinde size yardımcı olmaya çalışacağım.Benim de aynen bu şekilde bir orkidem öldü malesef,ama üzülmeyin sizinki benimkinden kat kat iyi.

Öncelikle köklerini soracağım ben size eğer foto eklerseniz daha iyi olur.Eğer köklerde sorun varsa çiçek sapını kesmeniz gerekebilir.Köklerinde çürüme görürseniz,toprağını değiştirin,hatta saksıyı.Çürüme olan yerleri(köklerdeki)steril bir maket bıçağı ile kesin,bol tarçın dökün.Yeni harca ve saksıya tekrardan dikin.Biraz daha bol ışık alan bir yere koyun,mesela doğu cephesine bir pencere önüne sehpa koyun,ışık perdeden süzsün yani direk güneşle temas etmesin.Çünkü direk ışık yaprakları yakar. Yanına 1 kavanoz su koyun,nemi sağlaması için.Her gün pencereyi açın ve havalandırın orkideyi.Sulama konusunda farklı söylemler var ama ben haftada 1 gün büyükçe bir kovanın içine içme suyu koyup orkidemi içinde 10 15 dk bekletiyorum,sonra suyu tezgahta süzüyor iyice,peçeteyle tabanını yapraklarını kurulayıp yerine koyuyorum.Sulama yapılırken dikkat edilmesi gereken şey bitki gövdesinin suyla temas etmemesini sağlamaktır. Eğer temas ettiyse yaprak aralarındaki suyu peçeteyle alın. Gece sulamaları yüksek nem yoğunluğu nedeniyle mantar üreme riskini artırdığından sabahları sulamayı tercih edin.sulama suyu ılık olsun,tuzlu su olmasın. Bana kalırsa sizin sorun köklerde.saksınız şeffaf değil mi?