View Single Post
Eski 06-06-2013, 08:49   #197
dere1974
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dolphin Mesajı Göster
dere1974 abi nasılsın ben sana ilk ekimi yaptığımdada yazmıştım
şimdi yine sana bir sorum olacak ben 18 kasım 2012de 100 kadar chadler cinsi ceviz fidanı diktim demiştim ben bunları 3 kez falan bordo bulamacı 2 kez arı ilaç ve birkezde hümik asit verdim mayıs 15 gibiden bu tarihe dek 3 kez suladım ve bu bolgeye bursa mkpasa son bir ayda iyi yağmurda yagdı 3 kez abi şimdi neler yapmalıyım hümik asit yılda birkezmi verilir hümik asiti 400 ml ye 100 ml şeklinde her ağaç basına kap ile döktüm ağac cevresine bordo bulamaclarını pompa ile attım sarı ilacıda pompa ile attım sarı ilaç pamucuk için iyi gelir diye attım sen ne diyorsun bu işlemlerden ötürü abi 100 ağaçtan tutmayan şimdilik sadece bir tane fidan var sanırım qemisoyl çok iyi geldi diye düşünüyorum sıradaki işlemler nedir ne yapmalıyım yanlız daha ağaçları bağlamadım yani sen bana herek yaptır falan demiştin henüz yaptırmadım saygılarımla abi ben meriç
Bu aşamada, fidanın en güçlü filizini bırakıp, tek dallı olarak boyuna büyümesini sağlayacak şekilde diğer filizleri çıkarman veya uçlarını kesmen gerekli. Böylece önümüzdeki yıl mart ayında fidanların tepe kesimi yapılacak boya erişebilir. Ayrıca azar azar azotlu gübre vermelisin (toprağın ph değeri 7 den yüksekse amonyumsülfat, düşükse amonyum nitrat). Sık sık dibini çapalayıp toprağı havalandırman da su ve gübre kadar önemli. Humik asit tarzı kimyasallar eğer içinde bol miktarda fulvik asit yoksa toprağın dengesini kötü şekilde bozabilir diye biliyorum. Arada fidanların fotoğraflarını da yüklersen daha fazla şey söyleyebilirim. Fidanların boylanmaya başlayınca herek işini ihmal etmesen iyi olur. Saygı ve sevgilerimle.

dere1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön