Sn yalandunya59
Konuyu okuyunca cok etkilendim, baska konularda yazdiklarinizi gorunce kafam karisdi. Sanirim topraksiz dan biraz yilmissiniz.
Topraksizda aldiginiz verim yatirimina degmedi mi? Yani atilan tas urkutulen kusa degmedimi ?
Kafamda sorular var, harcialem mallar dedigim, marul, salatalik, domates gibi mallar icin topraksiz karli olmaz gibi geliyor. Tahminime gore topraksiz tarim urunun biraz erken alinarak turfanda fiyattan satilmasi durumunda karli.
Maliyet hesaplarinda bir hata goruyorum. Deniyorki birim alanda daha fazla dikiyoruz. Ama yatirimi hesaplarsak, 1000 m2 topraksiz sera arsasi ve serasi ile kurulup 20.000 cilek dikecegiz. Peki o paraya ben 3000 m2 tarla alip diksem 18.000 oluyorsa , topraksizin avantaji azalmiyor mu?
Tarlada yapsam cilegimin yaninda, kenarlara agac diksm kazanir, cilekden kazanmasam , patlican dikerim karnibahar dikerim, mesela. Ama katli sera kurduysam cilek icin, nasil urun degistirecegim?
Ben bir sera kiralayip cilek deneyecegim, oldu oldu, olmazsa kavun deneyecegim. Bakalim ne olacak.
|