Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nautilus Cycad
Herkeze selamlar. Konuya bir heyecan ile girdim ama hiç örnek yok ?
Su bahçesi bahçenin ortasında 50-60cm derinliğinde etrafı pahalı taşlar ve birkaç Su bitkisi ile bezenmiş kurbağa havuzu değildir. Su bahçesi yaşan suyun oluşturduğu bahçedir. Su gezer gelir bünyesinde bitkiler balıklar ve bir habitat barındırır. Su oynar suyun sesi duyulur.
Su bahçesi **** water garden diye google **** youtube a yazdığımızda bunların hepsi zaten çıkıyor. Burada bence üyeler kendi yaptıkları su bahçelerini ve yapım aşamalarını anlatıp fotoğraflandırmalılar.
Hadi bekliyoruz.. Benden bu şekilde ciddi bir çalışma yakında gelecek....
|
Ben de bahçemde "yaşayan bir su düzeneği" planlamaktayım. Bu bağlamda çalışmanızı "ayinesi iştir kişinin" düsturuna paralel olarak heyecanla bekliyorum. Ama burada sergilenen örnekleri de küçümsemeyin, "kurbağa havuzu" düzeyinde olduklarını hiç düşünmüyorum doğrusu.
Su Bahçeleri başlığının ilk mesajını, açılış amacını gözden kaçırdıysanız okumanız açısından aşağıya alıyorum:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet
Merhaba
Suyun varlığı bahçeyi canlandırır, görsel zenginlik katar.
Cezp eder, sakinleştirir, huzur verir, rahatlatır doğal yaşamı bahçeye çeker.
Biraz hayal gücüyle hayalinizdeki su bahçesini birkaç metrekarelik bir alanda bile gerçeğe dönüştürebilirsiniz.
Konu olarak Peyzaj : Bahçe, Su, kaya, tasarım, uygulama başlığında kendi tasarım ve uygularımızı sizlerle paylaşıyorum.
Arşiv fotoğraflarımda keyifle izlediğim ve bize ilham kaynağı olan dünya bahçelerinden örnekleride sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sizlerinde hayalini kurduğunuz veya sahip olduğunuz su bahçeleri örneklerinin paylaşılması sayfaya zenginlik katacaktır.
Saygı ve selamlarımla...
|
Gördüğünüz gibi, bu başlığın açılış amacı sadece görsel anlamda, fikir edinmek ve esinlenmek adına yerli ve yabancı kaynaklardan alınmış su bahçelerinden görüntüler paylaşmak. Daha fazlası yok...
Su bahçeleri yapım aşamaları ve üyelerin kendi el emekleriyle yarattıkları su bahçeleri belki de yeni bir başlık altında derli toplu olursa çok daha iyi olur, ihtiyaç halinde ulaşılması daha kolay olur. Ne dersiniz?