View Single Post
Eski 05-06-2013, 08:00   #3
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Teşekkürler Sayın Sakaki,

Sürgünlerin hep tepede yoğunlaşmasından şüphelenmeye başlamıştım zaten. Sürgünleri seçip bir ön çalışma yapayım o halde.

Not: Geçen hafta sitenin kapısına yine bileşik yapraklılardan 10 cm çapında bir dişbudak söküp bırakmışlardı. Mayısta sökülmesi nedeniyle yaşaması çok zor ve bekçinin dediğine göre 3-4 gün kimse almamış, sıcakta beklemiş. Oldukça bol toprakla sökmüşler, kıyamayıp aldım, yüksekliği 40 cm civarında, sürgün yok fakat canlı. Bahçeye dikip yoğun bakıma aldım, canlanırsa sonbaharda saksıya alacağım.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Merhaba sn sagol,

Daha önceden de uygun olmayan 1-2 akasya ile çalışmıştım ama elimde şu an çalıştığım hem bir akasya hem de sofora daha var (bunları yayınlayamadım fırsat bulup). Soforanın da akasyanın da duttan farkı yok gelişme hızı bakımından. Sofora ile çalışmak size büyük keyif verecektir emin olun.

Her ağaç ve bitki gibi sofora ve akasya da da enerjiyi devamlı tepeye yönlendirme eğilimli ANCAK farklı olarak o kadar hızlı ve yoğun bir şekilde yönlendiriyor ki alttaki mevcut yan dallar 1-2 ay içinde kendiliğinden kuruyup ölebiliyor veya en iyi ihtimalle çok cansız kalıyor.

Benim size tavsiyem en başta tepe noktasını sıkı bir şekilde kontrol altında tutmanız ve tepe gelişimini en sona bırakmanız olur.

Başarılar dilerim.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön