Sayın Duvartarimi Merhaba.
Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Biz de kendi çapımızda araştırarak ve formdaki paylaşımlardan yararlanarak ÇİMMATİK adını verdiğim bir düzenek kurduk (Aslı Hasılmatiktir ama bu isim bir firma adına patentlidir.)
Frigofirik konteyner içine kurduğumuz ve klima monte ederek oluşturduğumuz çimmatikte verimli üretim yaparken klimamız arızalandı. Klimayı sökmek-değiştirmek zorunda kaldık. Klima yokken biz doğal havalandırma yöntemiyle (konteynerin kapıları açılarak) üretime devam ettik. Bu üretim esnasında biz şunu gördük. Klima çalışıyorken 1 kg. arpa ile 7-8 kg. arpa çimi elde ederken doğal havalandırma yöntemiyle 3-4 kg. çim elde etmeye başladık. Ayrıca klimalı üretim yaparken arpa çiminin altındaki samur halı biçimindeki kök bölgesi (Besleyici değeri en yüksek kısım) çok güzel gelişiyordu ama klima arızalanınca bu kısmın çok az geliştiğini gördük.
Siz açık havada üretim yapıyorsunuz acaba 1 kg. arpa ile kaç kg. çim elde ediyorsunuz ve çimin alt kısmındaki samur halı gibi kısım ne kadar gelişiyor. Bizi aydınlatabilirseniz memnun olurum.
Paylaşımlarımızı aşağıdaki linkten görebilirsiniz.. Selamlar... Saygılar...
http://www.agaclar.net/forum/topraksiz-tarim/31832.htm