Sn. attar ve sevgili birtanecik, domateslerimi seyrelttim. Fotoğraftaki görüntüde çaprazdan ve uzaktan bir çekim yapmıştım. Güneşte net çıkmıyor diye. Göründükleri kadar sık değillerdi. Gene de aradan birer tane çıkardım.
Sulamaya gelince ben de dediğiniz gibi yapıyorum. Yapraklar iyice morarıp büzüşene kadar su yok. Sonra kana kana su içiyorlar. Ardından çiçekleniyorlar. Şimdi tomurcuklarını göstermeye başladılar bile. Fideleri diktiğim zaman 3. yapraklarını yeni çıkarmışlardı. 2 hafta da durumları gayet iyi. Uyarılarınız için teşekkürler.
Bordür taşlarını inşaat malzemeleri yapan firmadan aldım. Duvar kaplama taşlarını ikiye böldürdüm ve bordür taşı olarak kullandım. Beton ve taş dökümü yapan firmalara bakmanız lazım. Ayak izlerinide aynı firmadan aldım. Tanesi 5 tl.
Bordür taşlarını yaptıktan sonra çimleri biçmek daha kolay oluyor. Çiçekleri istila etmiyorlar. Kısacası herkes kendi yerini öğrendi diyebilirim.
Sevgili YeniGine, nergis soğanlarını kurumaya bıraktım. Şimdi yarı gölgede biraz kuruduktan sonra güneşe alacağım. Güneşte iyice kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde ekim ayına kadar saklayacağım. Dikim zamanı tekrar toprağa. Aynı işlemi sümbül ve laleler için de yapılacak. Onlar henüz yapraklarını sarartmadıkları için çıkarmadım. Aslında sizin yeriniz müsaitse yapraklar iyice kuruyana kadar toprakta bırakın. Eğer sulanmayan bir alanda iseler hiç çıkarmayın. Çünkü yapraklar sararana kadar sulayıp yapraklar sararıp kuruduktan sonra sulamayı kesiyoruz. Ama sizinki ortak alan olduğu için ve bir de Sonbaharda yaşadığınız sıkıntıyı göz önüne alarak tercih size kalıyor.