Sn. nicholai hel anlatılabilecek en iyi şekilde anlatmışsınız gerçekten çok teşekkür ederim. Sulama konusunda zaten toprak şekil itibari ile suyu birden boşaltma durumuna müsait olmadığı için yani hafif tümsek şeklinde durduğundan dolayı sularken birden boşaltmadım. Şırınga ile suyu toprağın yüzeyinde her tarafına olacak şekilde yavaş yavaş verdim. toprağın suyu emmesini bekledim. toprak suyu emdikten sonra tekrardan şırınga ile aynı uygulamayı yaptım. Yani bir bardak suyu bu şekilde verdim. Saksının iki tahliye deliği bulunmakta ve dediğiniz gibi suyun deliklerden akmasını bekledim ve suyu verdikten kısa süre sonra deliklerden su aktı. Toprağın geçirgenliğinde bir sıkıntı yok gibi görünüyor.
Kök yapısında ise saksının içinde kökler ne durumda tam olarak bilemiyorum fakat saksının alttaki deliklerinden köklerin saçakları bir cm falan çıkmış durumda. Kök yapısının saksı içini baya kapladığını düşünüyorum. Ayrıca saksının içine süs amaçlı taşta koymuşlar resimlerde görünüyor bununda saksıda yer işgal ettiğini düşünürsek köklerin yeri biraz daha daralmış oluyor. Dediğiniz gibi saksı değişimi olasılığı yüksek görünüyor. Acaba bunun için bir kaç gün daha beklemeli miyim ağacın durumunu gözetlemek açısından yoksa ilk sulama öncesi değiştirmeli miyim ?
Ayrıca sormak istediğim diğer bir konuda besin konusu. Ağaca şu aşamada besin vermelimiyim ? Yoksa sadece şimdilik sulama ile yetinmek en doğrusu mu ? Elimde 20-20-20 ve yapraklı bitkiler için 18-14-14 oranlarında sıvı besin var. Eğer besin vermek gerikiyorsa bunları yarı oranlarında uygulamak doğru olur mu? Ya da sizin önerebileceğiniz, kullandığını besin ve oranlar nedir?
|