Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74
Çeşitli ağaç cinslerinden oluşan bahçemde sırt tulumbası ile bugün kaolin(kaokil) kullandım. 1 kg kaokil beraberinde 25 gr delfin ve 200 ml gülleci bulamacı da karışıma eklendi. Herhangi bir yapıştırıcı kullanmadım.
Elle iyi karıştırmama rağmen bazen tıkanmalar oldu belki daha fazla karıştırmam gerekiyordu. Ağaçlarımın çoğunda herhangi bir hastalık yoktu. Daha önce gülleci bulamacı atmıştım. Yalnız elmalarda galiba yaprak biti ve eriklerde yaprak kıvırcıklığı başlamıştı. İnşallah onlara iyi gelir. Aşağıdaki resimlere bakarak eleştirilerinizi bekliyorum...
|
Sn.hatipali74,
Kaolin, ortalama 1 mikrondan daha küçük parçacıklardan oluşur. Sizin gözle görebildiğiniz en küçük parçacık en az 50-60 parçacığın bir araya gelmiş halidir.
İyi bir uygulama yapmak için parçacıkları suda disperse edebilmek (her bir parçacığın biribirinden ayrılarak suda dağılması) gerekir.
Bunu yaparken, bilhassa sırt tipi tulumba ile uygulama yapılacak ise, önce kovada disperse edip oradan tulumbaya aktarmak, gerekiyorsa su ilave edip tekrar karıştırmak gerekir.
Kovada solusyon hazırlarken önce su konmalı, sonra kaolin yavaş yavaş kovaya dökülürken de bir yandan karıştırılmalıdır.
Önce kaolin koyup sonra su ilave etmek sıklıkla yapılabilen bir hatadır. Kuru kaolinin üzerine dökülen su büyük kümelerin etrafını ıslatır ama içlerindeki parçacıklar kuru kalır. Bahsettiğiniz durumun sebebi genellikle budur.
Malzeme hazırlığı ile ilgili detaya
buradan erişebilirsiniz.