Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha
Sayın gilan,
Ankara'daki bahçenizden beri sürekli takipçinizim. Yaptığınız her aranjman, düzenlediğiniz her saksı ve silbaştan doldurduğunuz balkonlarınızi gördükçe, hayranlığım artıyor.
Benim icin her cicek kendi saksısında olmalıydi, bu yüzden de balkonum saksı karmaşasından yıkılıyordu ama sizin aranjman saksılarınızı görünce bu fikrimden vazgeçip, aranjman yapmaya karar verdim. Henüz başarılı olamasamda sizin aranjman calışmalarınızdan ilham alarak önümüzdeki donemde bu karmaşadan kurtulmayı planlıyorum, tabi bu arada balkonunuzun yakın takipçisi olmaya devam edeceğim.
Nacizane bir tavsiye bizim buralarda bulamadığımız hibrid japongullerinden bir tane balkonunuza çok yakışır 
|
Çok teşekkürler sevgili züleyha.

Ankara'daki bahçemde yıllar önce saymıştım 89 saksı vardı, sonraları daha bile artmıştı. Çok sayıda saksıyı hem sulamak çok zor oluyor, hem de derli toplu bir görüntüye ulaşmak da zor. O yüzden burada sıfırdan balkon düzenlerken ilk hedefim büyük büyük saksılar almak oldu.

Ama dediğiniz gibi ben de bir saksıya birden fazla bitki dikilebileceğini ilk ağaçlar.net'te aranjmanlar başlığında gördüm.
Japon gülünü ben de çok seviyorum ama biliyorsunuz yerim kalmadı. Bu arada ben ilginç olarak en çok her yerde bulunan kırmızı yalınkat japon gülünü seviyorum.

Geçen gün bir çiçekçide çektiğim bu fotoğraf sizin için.
(İlk fırsatta balkonunuza ziyarete geleceğim. Elinizdeki bitkilere göre isterseniz aranjman tavsiyelerinde bulunabilirim.)
Hibiscus rosa-sinensis 'Rum Runner':