View Single Post
Eski 30-05-2013, 22:40   #347
dağçiçeği
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster

Senin bu paskalyan haricinde bir de ayriyeten yılbaşın var değil mi? İkisi birbirine çok benziyor. Ama birinin boğumları yuvarlak diğerlerinin sivri oluyor (muş).

O kayfeli olayı sen bu resimdekine değil, yılbaşı çiçeğine uyguladın, değil mi?

Ranacığım, mesajını bir daha okudum. Ben yılbaşını üstten sulamıyorum, alttan tabaktan sulanıyor (muş). Paskalya üstten mi sulanıyor? Gerçi bazen üstten suladığım da oldu.
Benim hem yılbaşı hemde paskalyam var bende forum sayesinde öğrendim ikisinin ayrı bitkiler olduğunu. Hatta paskalya dan haberim bile yoktu. paskalya nın yaprak yapısı yuvarlak kenarlı yılbaşınınki ise daha düz köşeli . Kahveli karışımı sadece geçen yıl aldığım yılbaşında denedim. Paskalya da değil. Bu sonbaharda yeni aldığım iki kök yılbaşı ve eski yılbaşı çiçeklerinde tekrar deneyeceğim kahveli karışımı.
Üstten sulama ile ilgili ayrıntıyı kaçırdım galiba. Ben hep üstten suluyorum. Alttan sulamayı hiç sevmiyorum. Ben sevmiyorum yani bitkiler değil. Onlara sormadım bile. sevmememin sebebi su miktarını ayarlayamamak ve altkısımdaki köklerin suyun içnde kalıp üst kısımdakilere suyun ulaşmaması. Ben böyle düşünüp hiç denemedim bile. ne derece doğru tartışılır tabii. Ranacım sen uyguladın mı bu tür sulamayı ?

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön