Yılanı kim koruyacak,
Seramızın bulunduğu yer orman içi kayalık bir vadi, su kaynağımızda var. Saymadım ama bir çok yılan var müdavimlerimiz arasında, yılanlarım diyemiyorum çünkü onların yiyeceklerine karışmıyorum. Hür yaşıyorlar.
Onların yaşadıkları gezdikleri yerleri biliyorum, onları görmek için arada bir yanlarına gidiyorum. Beni görünce bir telaş, görmek lazım. Hemen bir kaya arasına kayıp gidiyorlar. Aslında ben telepati yoluyla ''ben dost'' diyorum ama yılan ''insan değilmisiniz, hepiniz aynısınız'' diyordur.
Yüzü soğuk hayvan ama kaç kişi gördü acaba yılan tarafından sokulan bir kişiyi, şehir efsaneleri yaygın ama yok yılan sokmuş ölmüş, yılan kovalamış felan. Ev içlerine giren yılanlar fare peşinde oldukları için evlere girerler. Yüzü soğuk diye her canlıyı öldürmek insana mahsus, katillerin bir çoğu bebek yüzlü buna dikkat eden yok mesela.
Yılandan korunmanın en pratik yolu, kaçmasına müsade edin. Her karşılamanızda sizden kaçmayı tercih edecektir mutlaka. Köşeye sıkışan, ölüm korkusunu hisseden her canlı savunabildiğince savunur kendini.
Birbirini yiyen hayvanlar beslenmek için öldürürler, insan korktuğu için veya zevk için öldürür. Korkulacak canlı yılanmı? yoksa insanmı?
Kadın kocasını öldürüyor, erkek karısını öldürüyor. Evlat anasını babasını kesiyor, anne baba evladını öldürüyor. Gıcık kaptım diye insan tanımadığı birini öldürüyor, maçı tuttuğu takım kazandı diye sevinirken suçsuz bir insanı öldürüyor. Her haber bülteninde bir sürü ölüm, katliam vs.
Hangi haber bülteninde yılan soktu öldürdü diye bir haber gördünüz?
|