View Single Post
Eski 30-05-2013, 16:59   #340
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Dağçiçeğiciğim, minişin çok tatlı çıkmış

Sıklamenin tohumlarını paylaştığın için de teşekkürler, ilk kez görüyorum. Birazcık biber çekirdeğine benzettim şekil olarak - rengi farklı olsa da. Bir iki tanesini sakla bence, ileride hava atarsın bende sıklamen tohumu bile var diye

Sevgili Angel, balık artıklarının saksı harçlarına eklenmesi ile ilgili bir başlık var, çok önceleri göz atmıştım. Bu konuda Sn. birnefestoprak ve Sn. Ciroz'un örnek uygulamaları son derece faydalı. Ben de düşündüm bir ara açıkçası ama denemedim. İlgili başlıkta karidesten bahsedilse de aynı işlem balık kafası ve artıkları için de uygulanabilirmiş.


http://www.agaclar.net/forum/organik-tarim/28547.htm

Bunu denesem sadece menekşe ile sınırlı tutmazdım kullanımı, diğer çiçeklerde de denerdim. Aynı türden birden fazla çiçek varsa, birini denek olarak da kullanabiliriz aradaki farkı gözlemlemek için.

Gene forumda bahsedilen ve son derece faydalı olduğu söylenen bir başka şey de yosun. Ancak onun ayrıntılarını tam net hatırlamıyorum. Denizden toplanan yosunda tuz olacağı için dikkat etmek lazım, topraktaki tuzluluk oranını arttırmamak için. Aslında siz ve Dağçiçeğiciğim şanslısınız yosuna ulaşma konusunda, ama dediğim gibi kullanıma hazır hale getirmek için neler yapılmalı onu tam bilemiyorum, araştırmak lazım forumda ve nette.

Tüm bu bilgi paylaşımlarında da en önemli husus birbirimizden öğrenmemiz, kimse bunları bilerek doğmuyor, mutlaka birinden veya bir yerden öğrenerek aktarıyor, işte o aktarma kısmındaki üslup çok önemli - tepeden bakarak ukalalık yapanlardan oldum olası hiç hazetmem.


Düzenleyen Cymbelina : 30-05-2013 saat 17:38
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön