View Single Post
Eski 30-05-2013, 12:13   #10
hdoğan
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
maraş 18

Sn. M.gökhan, maraş 18 ceviz fidanlarımı K.Maraşta telif hakkı olan firmadan sertifikalı olarak aldım, cins konusunda şüphem yok. Bahçemde 5 adet de chandler cevizi var. İkisinin arasındaki fark açık olarak görünüyor. İkinci yılda chandler de meyve gözlerinide meyvelerinide gördüm. Chandler çatallanarak, dallanarak büyüyor, maraş 18 tepe kesmesi yapmadığın sürece yan dal vermiyor ve yan dallarda meyve gözü oluşmuyor. Yani özellikle maraş 18 de meyvelere baktım sürgünlerin ucunda var sadece. Bu 4.yıl, şekil budaması aşağı yukarı tamamlandı. Önümüzdeki yıl daha net görebilirim. Bahsettiğiniz siteyi uzun zamandır takip ediyorum, defalarca okudum. Yan dal verimi 70-80 diyor. Chandlerde ise 80-90 deniliyor. Bu durumda bir birine yakın olması lağzım ancak maraş 18 i üretenler bire kg olarak verimde maraş 18 in chandler e ulaşamayacağını, ancak maraş 18 in daha kaliteli meyvesinin olduğunu söylüyorlar. Ben bizzat görüştüm. Benim söylediklerim 4 yıllık uygulamadaki kendi gözlemim. Birde chandler sonbaharda yaprağı geç döküyor son bahar donları riski var maraş 18 de bu yok. Chandler maraş 18 den10 gün sonra yapraklanıyor. Bizzat gözlemim.

hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön