Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol
sayın wetman hayvan gübresini solcana adepte çalışmasını takdir ediyorum
şöyleki:
hayvan gübresi genel olarak sabit yapılı bir besin ,beni düşündüren sadece hayvana verilen antibiotik veya ilaçlar bu konu aşılırsa veya solcanlara zararı olmassa hayvan gübresini solcan gübresini çevrilmesi ****** çok güzel bir gübre sağlanır
ekosol solcan ları kırmızı kaliforniya ırkları aklınıza başka birşey gelmesin ben tesisi gezdim burçin hanım dan solcanda satın aldım fakat balkon ortamım kısıtlı olması sayın savaşın dediği gibi sabrımızın az olması çalışmalarımız askıya almamıza sevep oldu
fakat yakın zamanda tekrar çalışma yapıcam
|
Sayın İdris Şenol Bey Merhaba.
Biz büyükbaş hayvan yetiştiriyoruz fakat gübrelerini yeterince değerlendiremiyoruz. Solucanlara bu gübreleri uygun şekilde mama yapıp yedirersek hem gübrelerimizi değerlendirmiş olacağız hem de ayrı bir ek gelir elde etmiş olacağız. Sayın Savaş Bey solucanlar konusunda oldukça bilgili. kendisinden özel mesajlarla yararlanıyoruz, buradan ayrıca teşekkür ediyorum.
Büyükbaşlarda biz fazla bir antibiyotik kullanmıyoruz, çünkü buna gerek kalmayacak şekilde koruma tedbirleriyle işi götürüyoruz. Ayrıca antibiyotik kullanılsa bile gübre fermente olduktan sonra mama olarak kullanıldığı için antibiyotikler çok kısa süre içinde yıkımlanır. Bu konuda hiç endişeniz olmasın.
Solucan gübresi işine gönül verdik rüyalarımızda bile solucan görür olduk. Etlik kümes, büyükbaş, topraksız tarım derken bir işimiz daha oldu yani. Çevremdeki dostların maymun iştahlı olarak veya para hırsı olan biri olarak tanımalamalarından çekinsem de ülkemi çok seviyorum ve muassır medeniyetler düzeyine çok çalışmakla ulaşabileceğimizi düşünüyorum. (bu arada wetman değil de vetman olarak yazabilirseniz ayrıca memnun olurum "w" alfabemizde olmadığı için kullanmam pek.)
Biz Burdur'daki solucan işletmesine gittik ve onlarında büyükbaş gübresini solucanlarda mama olarak kullandıklarını gördük. Yakında İstanbul ve Edirne'ye de gitmeyi düşünüyoruz. Siz Edirne'de olduğunuza göre M. Hanefi Beylerin solucan işletmesine gitmişsinizdir. Kısmetse biz de gideceğiz.
İnşallah ülkemize değer katacak bu işte de başarılı oluruz. Görelim Mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler.. Selamlar... Saygılar...