Çok da deneysel şeyler değil AngelSour

Bunlar bilinen uygulamalar.
Açelya ve ortanca gibi bitkiler pH 5-6 istiyor. Bu nedenle toprağı asidik tutmak gerekiyor.. Limon tuzu veya sirkeli sulamalar olabilir. Ama limon tuzu daha iyi. Sirkede koruyucular felan var. Aynı şekilde çay artığı, kahve, soda vs..
Hamsi konusunda da balık gübresi vardır ağaçlarda kullanılan. Türkiye'de pek yok ama yurtdışında çok yaygın. Bildiğiniz balık artıklarından üretiliyor
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour
İşin aslı şu ; kahve de potasyum olduğunu duydum. Bir yerde de okumuştum. Özellikle açelya , ortanca gibi bitkiler çay , kahve , limon karışından çok hoşlanırlarmış.
Bende bir su bardağına bir tatlı kaşığı kahve (pişmemiş ) bir çay bardağı kadar çay demi ve bir iki damla limon suyu döktüm.Üzerini de su ile tamamlayıp döktüm yılbaşıma. İyi geldi.  Yanlız döktükten sonra toprağı karıştırın. Alta gitsin bu karışım yoksa sinek yapabiliyor. Sinekler zararsız ama sinir bozucu.
Hatta geçenlerde tömürcek te tarif etmişti. Açelyasına sirkeli su veriyormuş. Bakalım bu deneyler nereye kadar gidecek. Ya genetiği oynanmış yeni yeni türlerde bitkiler elde edeceğiz. Ya da bitkilerin ruhuna el fatiha okuyacağız. Bilemiyorum yanii 
|
Bugün " nasıl yani" dedim!
Neye biliyor musunuz?
Annemin komşusu kışın, menekşelerin toprağına hamsi kafalarını; küçük küçük parçalayıp gömüyormuş!
Toprağa iyice gömdüğü için sinek yapmıyormuş.
Camdan uzatıp gösterdi menekşelerini,
Muhteşemdi....[/QUOTE]