View Single Post
Eski 29-05-2013, 23:33   #74
kadir_26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Nilüfer maceram :(

İstanbul'dan net üzerinden Clematis, morsalkım, ve su sümbülü ile birlikte sipariş ettiğim bitkilerimin sonuncusu ve hakikaten dört gözle beklediğim Pembe Çiçekli Nilüfer (Nymphaea Hollandia) nihayet bugün geldi. Bu aslında mutluluk veren bir olay olması gerekir macerada nereden çıktı diyeceksiniz ama macera o anda başladı. Bu kadar beklediğim bir çiçeği hemen görmek için koliyi açtım ve Nilüfer'in onca yolu baş aşağı seyrettiğini gördüm, ismini burada yazmayacağım siparişiniz X kargo şirketine verildi mailini her gördüğüm anda tüylerim diken diken olan kargo şirketi gene yapacağını yaptı ve beni şaşırtmamış oldu.

Nilüfer özenle içine yerleştirildiği poşette saksıdaki toprağı poşetin her yerinde ve neredeyse tüm yaprakları ciddi olarak zedelenmiş olarak karşımda, ben o anda çakan şimşekler esen fırtınalar eşliğinde sakin kalmaya çalışıyorum, umarım kısa sürede toparlar. Bu nokta da biran önce toparlaması için tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Toprağı ve kökleri satıcının tavsiyesi ile yine aynı saksıya koydum ve bugün dereye bıraktım.
İşte karşınızda benim Akrobat Nilüferim

Eklenen Resimler

kadir_26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön