View Single Post
Eski 28-05-2013, 15:51   #982
bay tömürcek
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
Selam Bay tömürcek..Menekşeler hakkında bilgin olduğunu gördüm..Benimde bir sorum olucak..Tek yapraktan çoğalttığım bir menekşem var..geçen seneden beri 3 kök oldu ve heryerinden yaprak fışkırıyor. Ama bir türlü açmıyor. Ne yapmam gerek sayfamda resmi var ama buraya tekrar yükliyemedim..Teşekkürler
Aysel ablacım menekşenin saksısıbaya bi büyük ilk olarak onu söyleyeyim. Ayırma vakti gelmiş menekşeni ya normal bıçakla ya da maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde ayır kökler çok uzunsa uçlarını azcık kes küçük menekşe saksılarına tek tek dik ama dikmeden alt sıradaki yapraklarını kopar güzel canlı olanları kalsın.

Toprak olarak ta bulabilirsen cocopeat + torf kullan bu oranları yarı yarıya ayarla ve saksılarını aydınlık güneş görmeyen yere koy biraz kendine gelince pencere önüne lırsın tekrar. Menekşem açmadı demişsin ablacım ama o daha küçük açmasına vakit var sen geç kalmadan ayır onları. 20 günde ya da ayda 1 limon tuzlu suyla sula menekşeler seviyor benimkiler bayıldı bu suya. Ama azcıcık ekşi olsun su yani dilini değdirdiğinde limon tuzu ekşisini hisset yeterli çok ekşi olmasın ve de sadece 20 günde 1 falan ver öbür sulamaları normal suyla yap. Çok konuştum ablacım kolay gelsin

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön