Öncelikle Merhaba. Site ve Forum Süper, Bir kaç haftadır takip ediyordum siteyi müthiş bilgiler öğrendim..
Büyük Bir terasım var, geçen sene zevk için domates fidesi alıp büyüttüm ve eşimle birlikte ara sıra kahvaltılarda bizlere eşlik etti domatesler...
Bu sene bir çok tohum aldım. Domates, Salatalık, Biber, Maydanoz, Roka, Kuzukulağı, Marul ve Tabi Terasın Güzel Görünmesi içinde Tagates (kadife çiçeği, Organik tarıma destek olduğu için) ve Bodrum papatyası ektim. Filizlendiler, Şaşırtlamarını yaptım, Kalıcı yerlerine aldım. Maydanoz, roka ve Kuzukulağının ilk hasatlarını yaptım ve ağız tadıyla yedik. Bir kaç gün sonra biktileri sularken Maydanozda siyah böcekleri farkettim, Önce bir kaç tane idi, şimdi her 10 daldan bir tanesinde bir sürü bu siyah böceklerden var. (Bir uzman bunlar bit diyene kadar böcek olarak adlandıracağım) Mine Hanımın Tarifini hazırladım. Umarım etkili olurlar...
Tarifte belirttiği gibi 2 Kaşık

Arapsabunu (ilk başta sabun gibi bir kimyasalı kullanmak istememiştim, sonra arapsabunu hakkında bilgi alınca bitkisel bir sabun olduğunu öğrendim ve hiç düşünmeden tarifi hazırladım) 1 Lt su koyduğum tasta erittim (biraz zor eridi suyu biraz ılık yaparsanız daha kolay eriyecektir.) 2 Kaşık Sıvıyağ ilave ettim ve 3 diş sarmısağı dilimleyip, bir bez parçası yardımıyla kese yaparak karışımın içine attım ( sarmısak pozasını direk karışıma atınp süzmek yerine bu şekilde yaptım) Karışımı akşam hazırladığım için tasın ağzını sera ile kapladım. Sabah tüm bitkilerimin bir yaprapında bu solüsyonu deneyeceğim. Ne kadar sıklıkta yapacağımı bilemediğim için, seyreltme yapmayı planlıyorum, 200 ml karışımı 1 lt su ile karıştırıp sisleme şeklinde yaprakların yüzeylerine uygulayacağım. Maydanozlarımda bariz şeklide görüldükleri için saksının bir kısmında böceklerin üstlerine direk uygulayıp sonucu bekleyeceğim. Bu sabah Rokalarda da delikler oluşmaya başladı. Oda kurttan olabilirmiş, acaba rokayada bu uygulamayı yapsam mı ?
Birde bence bu kısım çok önemli. biber ve domateslerimde bir sorun yok. Acaba önleyici olarak onlarada uygulasam mı ? Sorun olan bitkilere haftada bir sorun olmayanlara ise 15 günde bir bu uygulamayı yapmayı planlıyorum, Bir hatam varsa lütfen düzeltin. Şimdiden teşekkür ederim. Sonraki mesajlarımda umarım, meyve ve sebzelerin hasat öncesi ve sonrası fotoğraflarını eklerim... Görüşmek üzere...