View Single Post
Eski 27-05-2013, 23:33   #1023
jeozuu
Ağaç Dostu

jeozuu's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Malesef Adana'da mildiyö fazla oluyor nemden dolayı. Mücadeleyi biraz geciktirdik mi bitki iki günde haşlanıyor. Özellikle domatesler ve hıyarlar çok hassas bir de kavun tabi ki. Bu hafta iki kez ilaçlama yaptım sebzelere.

Patlıcanda bile bu sene aşırı, hiç bu kadar olmamıştı. Kabaklardaki külleme ise normal mücadeleyi erken yapmak gerekiyor diğer mantarlarda olduğu gibi.

O kadar uğraştık ama bir de sıcaklar çökünce domatesler ne olacak göreceğiz. Bazı domates çeşitleri şimdiden pusmuş. Yayladan gelen yerli domates, armut çeriler ve kalp pembe domateslerin yaprakları kıvrıldı. Durumlarını beğenmiyorum. Yanyana diktiğim siyah çeriler ise harika görünüyorlar.

Aslında sebzeleri hergün kontrol etmek gerekiyor ama doğal olarak yetişemiyorum görsem de bazen ilaçlamak sorun oluyor. O yüzden de olduğu kadarla yetineceğiz. Sağlık olsun.

Bu sene beni en çok sevindiren ise Atlantic Dill's Giant oldu. 2 kök kabağı yanyana dikmiştim. Tabi üzerlerini örtmüştüm erken diktiğim için şu anda 4 tane kabak tutmuş durumda. Bir kökte 3 diğerinde ise 1 kabak var. Bir tane tutanın maşallahı var gelişimi oldukça hızlı. İki kökte de ilk başta tutmaya çalışan meyveleri kırmıştım. Önce bitkinin büyümesini istedim sonra da kendi haline bıraktım.
Bu sene tam hastalık yılı bitkiler için. İlk sırayı çeken de erikler. Bizim de bahçede erik, kiraz, şeftali hastalık ve bitler yüzünden doğru düzgün meyve yapamadı. Salatalık yapraklarında da tuhaf bir şeyler var, ne olduğunu bilmiyorum. İlaç da kullanmak istemiyorum, bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön