Bir yandan da aşağı bahçenin etrafını sardırmakla uğraştık. Yukarı bahçeye ev de yapılacağı için nispeten daha estetik birşey yapalım diye sonraya bıraktık. Aşağı bahçeye 200 cm beton direk ve dikenli tel çektirmek için Gölcük'teki Karçit ile anlaştık. Arazideki engebeyi bahane ederek işçiliğin çok tutacağını söylediler, pazarlık sonucu beton direkler arası 200 metre dikenli tel ve kafes telden mamül 3 metrelik iki kanatlı kapıyı 4000 TL ye herşey dahil anlaştık. Resimlerde direklerin dikili olduğu hal görülüyor. Payandaları ile beraber 75 civarında direk dikildi. Teller ve kapı bugün takılıyor, benim evde işim olduğu için bugün gidemedim....(Az önce telefonla görüştüm, bazı yerlerde uzun direkler kullanmıştık ekstra masraflar çıkmıştı. Genel toplam 4300 TL oldu)
Bu arada muhtarın yardımlarıyla fidan yeri açtırmak için burgu getirttik. Ölçüleri üçgen olarak 5 metre mesafe ile bağladığım demir kazıklar vasıtasıyla daha önce işaretlemiştim. 5 er metre aranın az olacağını söylüyorlar ama babam böyle olmasında ısrar etti, biz de böyle yaptık. Artık bir sıra normal bir sıra yarı bodur ağaç dikeriz olmazsa... Toplam 55 Fidan çukuru açtık, bu burgu büyük kolaylık. Normalde bir çukuru 7 TL ye açıyorlarmış, muhtar sağolsun bizden yarısını bile almadı."
Bu arada Mesruriye köylülerinin hepsi çok yardımsever ve misafirperver. Bundan sonra da inşallah bu köyden yer aldığımıza pişman olmayız. Şimdilik bizden başka yabancı yok fakat bize de pek yabancı gibi davranmıyorlar.
|