View Single Post
Eski 27-05-2013, 11:24   #1
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Bu arada benim kafamda çılgın proceler halen uçuşmakta balkon için. Bulduğum bir videoyu paylaşayım:

How to decorate a small balcony - Ep 4 - YouTube

Teknik detaylar çok mühim değil, önemli olan fikir vermesi. Burada görünce hatırladığım bir şey oldu, daha önce bir ara aklıma gelen. Şimdik, küçük ve yer problemi olan bir balkona mesela belki ahşap bir paletle çözüm bulunabilir (mi?). Sn Ciroz'un ahşap paletle yaptığı başka birşeyler vardı hatta. Benim aklıma gelen şu olmuştu: Paleti alıyoruz, balkona duvara biraz eğimli olacak şekilde yaslıyoruz. Devrilmemesi için yere gelen kısımın önüne ağırlık olarak birşeyler konulabilir - eğimli dayamış olsak da. Bu palet denen arkadaşımızda zaten aralıklar var. İşte biz de bu aralıklara askı türü birşeylerle veya kendinden askılı saksılarla çiçeklerimizi asabiliriz.

Ayrıca, bu palete istediğimiz şekilde çivi de çakabiliriz. Çivi çakınca zaten istediğimiz saksıyı gene asabiliriz.

Dezavantajları:
- Paleti öyle rahat bulamayabiliriz. Bulsak da eve çıkarırken bize deli denebilir

- Görüntü açısından hoş durmayabilir kimisi için. Boyanması da gerekebilir.

Çok mu uçtum sence?

Ayriyeten, bu videodaki hasırımsı/sazımsı malzemeyi görünce biraz pişman oldum. Çünkü 1,5 sene önce, yıllarca öylece duran plaj hasırlarını attığımı hatırladım. Atmasaydım, ondan belki birşeyler yapılırdı

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön