View Single Post
Eski 26-05-2013, 17:24   #204
fozada
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi durdu Mesajı Göster
selamlar,
bizde yaşıyoruz kene sorunlarını çok şükür bir şey olmadı şimdiye kadar. ilk olduğu zaman cıkardım keneyi sağlik ocağını aradım telefondan bana verilen cevap şuydu hanfendi kene olduğuna eminmisiniz pire filan olmasın? o zaman yeni gelmiştik türkiyeye tabi benide tanıyorlar avrupadan gelmiş bilmez hesabıyla öyle demişlerdi. oysa evinde kedi köpek besleyen herkes çok iyi bilir keneyi.
kenenin vucüdan cıkarmak isterseniz en kolay yolu kenenin üstüne evde bulunan hanımların ojelerini cıkarmakta kullandıkları aseton dökün bekleyin kendiliğinden düşüyor. **** bolca sıvı sabun dökün bekleyin. yine kolayca cıkıyor iz filan bırakmadan ama tedbiri elden bırakmayın. saygılarımla
Durdu Hanım,
Söz konusu olan "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" adı verilen ölümcül hastalığa yol açan bir kene türü. Avrupa'da bu tür keneye rastlamamış olmanız kuvvetle muhtemel, zira bulunduğu bölgenin adı üstünde zaten. Köpeklerde bulunan kenelerle de ilgisi yok.

Türkiye'de uzunca bir süredir bu sorun var. Bu kene türü nedeniyle ülkemizde birçok insan hayatını kaybetti. Sağlık kuruluşlarının en önemli uyarısı ise kenenin üzerine herhangi bir sıvı dökülmemesi konusudur. Sıvı sabun, yağ, şampuan veya benzeri sıvıların dökülmesi kenenin "kusmasına", dolayısı ile zehirin hızla kana karışmasına yol açtığı uyarısı önemle yapılıyor. Kene çıkarma işinin, tamamen işin uzmanı sağlık görevlileri tarafından ve bu iş için özel üretilmiş aletler/aparatlar ile yapılması gerektiğini defalarca duyduk, duyuyoruz.

Hal böyleyken çeşitli sıvı önerileri vermek hem tehlikeli hem de yanlış olur kanaatindeyim. Kene yapışan insanın kenenin türünü de bilemeyeceğinden, en yakın sağlık kuruluşuna zaman geçirmeden başvurması en doğru olan yoldur.

fozada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön