Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seabird1905
merhaba arkadaşlar, size bir kaç ay önce yazmıştım, erguvanlarımı çimlendiremediğim konusunda.. fakat yılmadan yeni tohumlarımı tekrar ılık suda bekletip toprağa saldım ve sonuç filizlenen 6 tane erguvann  ) bununla çok mutlu oldum.. ancak bu aşamadan sonra yardımlarınıza ihtiyacım var , küçük bir fide saksısında filizlerim şuan bunları hangi aşamada yeni toprağına almalıyım toprak nasıl olmalı çok güneş almalımı bu gibi sorulara cevap arıyorum.. okadar emekten sonra onları öldürmeye hiç niyetim yok.. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
|
Benim de bu boyutlarda bir saksıda 15-18 erguvanım var. Şimdiye kadar ayırdıklarımdan (4-5 tane) yalnızca 1 tanesi yaşadı. Erken mi ayırdım acaba diye düşünüyorum. Benim erguvanlarım da hemen hemen bu boyda, belki biraz daha küçükler. Ne zaman ayırmak gerekir, bilgisi olan varsa ben de faydalanmak isterim.
Bir küçük soru daha: Benim bahçem yok, balkonum var. Bu erguvanları biraz büyütüp dağıtacağım, belki bir tanesini büyükçe bir saksıda balkonda tutarım. Dolayısıyla, bu ayıracağım fidanları nereye eksem diye de kara kara düşünüyorum. Malum yer sıkıntısı da var. 1,5 lt süt şişeleri var plastik; bir süreliğine onlara eksem uygun olur mu?