View Single Post
Eski 23-05-2013, 11:40   #143
canannuman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Bende yeşil beyaz küçücük yapraklı olanından var. Açık pembemsi bir çiçek açmış bu ayda. Dip kısmı incecik odunlu sap üzerine taze saplı bir yapısı oluşmuş. Sene geçince odunsu hal oluyor. Belki dipten budasaydım daha az boylanırdı. Yana doğru saplar yaprak ağırlığından yatmış. Ezik top gibi duruyor bakınca.

Kuraklığa, dona vs. dayanıklı zavallı hiç bir şey istemiyor. Tepeden kırınca toplayıp salatalara koyuyorum az miktarda aroma veriyor., kurutuyor etlere koyuyorum.

Kolay tutuyor koparıp ekince ancak, gelişimi çok ağır oluyor. Geçen sene ektiklerim kahve fincanı kadar yer kaplamamışlar. Yeni kış atlattı belki ondan.

Fakat sarkan dallar siz batırmazsanız öyle dipten gidip yayılmıyor sanki. Dallar aşağı iniyor ve yana uzuyor. Toprağa değeyimde kök vereyim sonra uzarım demiyor. Nefis kokusu var ezincede harika bir kokusu var. Bayılıyorum kokusuna.

Toprakla en yüksek noktası nedir derseniz bir karış eder, etmez diyeyim. Ama dipten biçilip terbiye edilirse bence 10-15 cm geçmez diyebilirim. Ben kendim o şekilde biçmedim. Denemek lazım. Tavsiye ederim.

İstanbul'da pazarlarda da Eminönünde de çok satıyorlar ben Zengarden den almıştım.
gümüş kekik fidesi, yetişmiş kekik,yayılıcı kekik, thymus, geniş yapraklı kekik, limon kokulu kekik, thyme seeds, kekik tohumu, alaca yapraklı kekik, kış kekiği, kekiği, kekik fidesi satışı | Zengarden Ev ve Bahçe

İnşallah dediklerimden anlaşılmıştır biri faydalanır. Kolay gelsin.

canannuman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön