Sn. badrobot,
Ağacım değil de hedef ağaç iddialı gerçekten.

Bakalım hedefe ne kadar yaklaşabileceğiz.
Sn. gulcingiller,
Begonviller gerçekten çok güzel, çevremde kendi halinde yetişen begonvillere bile bayılıyorum, bir de üzerine emek harcanmış bonsailerini aratınca gerçekten inanılmaz güzellikler çıkıyor. Arşivimde 100'den fazla harika begonvil bonsai örnekleri oldu şimdiden.
Yalnız yaşadığınız şehir bilgisine takıldım, sanırım Londra'dasınız.
Begonvil sıcak iklimi, bol ve tüm gün güneşi, kışın ise mümkünse 8-10 derecenin altına düşmeyen iklimleri seviyor. Zaten 0 derece altında ölüyor.
Yaşadığınız yerin iklimi bu şartları sağlamıyorsa yetiştirmekte zorluk çeker, bir şekilde yaşatmayı başarsanız da örnek görseldeki gibi bir çiçeklenme ne yazık ki sağlayamazsınız.

Hatta burada iklim tamamen uygun olduğu halde ağaç o aşamaya geldiğinde çiçeklenme için benim bile düzenli besin takviyesi yapmam gerekecek.
Tabii bu türe özel, aydınlatma ve gerekli diğer teçhizatlarla donatılmış bir yetiştirme odası ortamı hazırlamayacaksınız.
Bir bonsaisever için en kolay seçilecek ağaç türleri, yaşadığı coğrafyada kendi halinde yetişebilen ağaç türleridir. Örneğin burada begonvil, zeytin, akasya, dişbudak, ateşdikeni, acem borusu, turunçgil türleri vs. hiçbir bakım olmadan, boş arazilerde kendi hallerinde yetişebiliyorlar.
Bu tür ağaçlarla başlamak, maça 1-0 önde başlamak gibidir. Siz sadece ağacın rutin işleri ve eğitimiyle ilgilenir, iklime uyum gösterme konusunu hiç düşünmezsiniz.
Bu çerçeveden bakarak tekrar düşünmeniz, belki ileride boşa gidecek emeklerinizi şimdiden öngörmenizi sağlayabilir diye açıklama yapma gereği duydum.
İngiltere iklimi de birçok "çok değerli" bonsai potansiyeli taşıyan ağaçlara uygunluk gösteriyor. Zaten dünyaca kabul görmüş bonsai ustaları da çıkaran bir ada ülkesi. Onların izinden giderek iklime uygun türlerle ilerlemeniz avantajlı olacaktır.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.