View Single Post
Eski 22-05-2013, 20:06   #119
Fagus Sylvatica
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Fagus Sylvatica;(bundan sonra ben de sevgili YeniGine gibi kısaca 'Fagus' diyeceğim )

Bahçe başlığınızı bu gün gördüm, hayırlı, uğurlu bereketli olsun.

Bir dönümlük bir bahçe oldukça büyük sayılır, ben 300 m² ile başa çıkmakta zorlanıyorum.
Doğal bir güzelliği var bahçenizin, kestaneleriniz, mimozalarınız, iğdeniz, seranız bile var.
Zamanla burayı çok daha değişik göreceğimizden eminim.

Bahçede köklendiği için 'çok sevindiğiniz' o Amerikan sarmaşığı var ya, aman dikkat edin.
Bir kez toprağa değdi mi, artık kurtuluşunuz çok zor ola bilir, istilâcı bir bitkidir yani.

Kanarya gülü ve acem borusu da çok istilâcıdır haberiniz olsun.
Ben bu üçünden de 3-4 yıldır mücadele ettiğim halde kurtulabilmiş değilim.

Vangelya çalınıza(gelin tacı), filbahrinize ve mimozanıza hayran oldum.
Bizler paylaşımlar yaparız biliyorsunuz, sizin de beğendiğiniz bir şey olursa seve seve paylaşırım.
Sevgiler.
Sevgili Adalet Yağcı, öncelikle bahçe sayfamı ziyaretinizin beni ne kadar mutlu ettiğini söyleyeyim Bahçemi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim. Ağaçları özellikle bir seviyorum ; ama ortalık meyve ağacı dolunca 1000m2'lik alan süs ağaçlarına yetmiyor. Öyle olabilmesi için Güler Hanım'ınki kadar bir bahçe gerekli sanırım Amerikan sarmaşığını da gözlemledim. Dediğiniz gibi toprağa değdiği yerden köklenmiş. Ben de korktum açıkçası, ama olsun köklensin de, ben onu budarım Her şey için teşekkür ederim, siz de bahçeme hoşgeldiniz

Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön