View Single Post
Eski 22-05-2013, 17:34   #79
dağçiçeği
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Canım, maaşallah hepsine, ne tatlı çiçeklenmişler. Ben de bu begonyaları hep karıştırıyorum, hiç ummadığım çiçek begonya çıkıyor.

Her ikisi için de sorayım: Hep çiçekli mi oluyorlar ya da en azından sardunya gibi sık çiçek verir mi? Yoksa sadece baharda mı çiçekleniyorlar?

Bizde de şu an 2 adet yaprak var hafif büyükçe, o da begonyaymış Üzeri beyaz benekli. Suda beklettim, kök verdi sandım diktim ama halen yeni yaprak filan yok gibi. Çay güzel olmuş, eline sağlık. Gerçekten çay değil mi ama? hani deneysel bir şey olmasın?
Çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Bu iki begonya farklı şeker begonya yumrusuz. Diğeri yumrulu. Yumrulu olanı bahara doğru A101 den almıştım. Aldığımda üzerinde tomurcuk vardı. O zamandan bu yana yavaş yavaş tomurcuk büyütüp çiçek açtı. Hala da çiçekli.
Şeker begonya ise genellikle bu aylarda açmaya başlıyor. Kışa kadar çiçekli kalıyor. Bendeki şekerin çiçekleri katmerli çok hoşuma gidiyor. Sendeki begonya yaprak begonya cinsinden olsa gerek. Eğer bozulma , yaprakta yumuşama falan yoksa bekle yeni yapraklar yoldadır. Umarım bol çiçeklerini görürsün.
Çay has Karadeniz çayı. Korkma deneysel değil. Afiyet olsun

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön