View Single Post
Eski 21-05-2013, 10:07   #3652
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Bizim arapsaçı köşesi ne olmuş öyle? Çok az kalmış, hele bi çimler de sıklaşsın, yakında bahçe dergilerine çıkacak o köşe.
Ortadaki öbekte neler var?
Tam o fotoğrafta yüksükotu ne güzel poz vermiş yandan diyecektim ki bi baktım aşağıda boylu boyunca fotoğrafı gelmiş zaten. Çok güzel dolu dolu çiçeklenmiş, bayıldım. Orada aşağıda bir de hosta dikkatimi çekti, o da iyice yayılmış gibi.

Clematisler her zamanki gibi muhteşem. Bu ville de lyon en sevdiğim türlerinden biri zaten, çok dolgun bir renk tonu var.

Pembe güllerinse neredeyse kokusunu aldım ekrandan. Zihin nasıl bir oyun oynuyorsa artık. Beyaz güle ise söyleyecek söz yok...

Daha ağaç şakayık, sarıkız, hazeranlar... Hangi birine ne demeli...
Sevgili gilan;
Daha düzenlenmeyi bekleyen köşeler var, bu bölümde epey temizlik yapıldı.
Hasta bir erik ağacı vardı, onu kestik, ortada hiç üzüm vermeyen 8 üzüm kütüğünü söktüm.
Kenardaki 3 adet ribes arka bahçeye taşınacak ama, bu sene zamanını kaçırdım.
Ribeslerin yerine clematisler, lupinler, yüksükotu gibi uzun bitkiler istiyorum.

Orta bölüm çapı 1,5 mt. iç kısma tohumları sayın Orhan Özbilgiç'ten gelen kasımpatı çiçekli zinnialar dikildi, 50 kökten fazla.
En dışına da bodur dahlialar diktim.
Çim düzgün çıkarsa çok mutlu olacağım, çok yağmur yağmış, şimdilik bazı yerler kel görünüyor ama daha 15 gün oldu bekleyelim bakalım.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön