Sn Erdem'in eline sağlık, üşenmemiş bilgi edinme hakkını kullanmış.
Bu noktada tekrar etmekte fayda var, bu sitede hiç kimse yerli emeğin, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin karşısında değildir diye tahmin ediyorum. En azından benim açımdan hiç bir yorumum, ciddi ve bilimsel kurallar çerçevesinde yapılmış olabilecek bir ceviz çeşidi yetiştirme çabalarını engelleme amacı ile yapılmamıştır.
Ancak, fidanı pazarlamak adına (adı ister Altay olsun, ister Chandler, ister başka bir şey) gerçek dışı fizibilite raporları yayınlayan, insanların umutlarını kötü yönde kullanan, insanların senelerce binbir zorlukla biriktirdiği üç kuruşlara göz diken kişilerin verdiği bilgileri sonuna kadar sorgulamak hakkımız.
Sn. Altay Ceviz'e yöneltilmiş olan sorular yukarıdadır. Her zaman gelip bu konulara cevap verebilir. Sitesinde yanlış anlaşılmalara yol açabilecek bilgileri kaldırabilir.
Bakınız Kaliforniya Universitesi 2005 Ceviz Fizibilite Raporunda ne yazılmış:
Alıntı:
"Risk.
Ceviz üretimi ve pazarlamasına ilişkin riskler yüksektir. Her ne kadar bu çalışma gerçek yaşam tecrübelerine dayanan bir model tanımlamak için her türlü iyi niyetli çabayı gösterse de, bu çalışma kârlılık ve ekonomik uygunluğu etkileyebilecek finansal, tarımsal ve pazar risklerinin tamamını içeremez."
|
Keşke her fidan üreticimiz bu arkadaşlar kadar açık sözlü olabilse..