View Single Post
Eski 20-05-2013, 21:23   #76
alibaba
Ağaç Dostu

alibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 27-10-2011
Teşekkür ederim sayın Neslihan0602. Ali hocaya yetiştik tabi ki ama o zaman bundan ne kadar memnun idik tartışılır ).
Acer ve rhododendron tarafında birliktelik bana çok aykırı gelmiyor. Japon bahçelerinde bir çok acer gölgesinde açelya yetişiyor. İkisi de ericacous denilen kireç sevmeyen bitkilerden ve kök yapıları yüzeye yakın olduğu için drene olan nemli toprağı seviyorlar. İkisi de kış dinlenmesine geçiyor ve hardiness zone'ları aynı. Doğru toprak ve takip ile neden imkansız olsun ki?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neslihan0602 Mesajı Göster
Sevgili meslektaşımbalkon sayfanı detaylı inceleme fırsatı buldum..Ali Günöven hocanın(umarım tanıma şansınız olmuştur) meşhur beyiti gibi ''ben yaptım oldu''denemeyecek kadar özenli bir ' tasarım balkon'..Her detay en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş ,planlanmış...
Alıntıladığım fotoğrafla ilgili ufacık bir fikir vermek isterim..Acer türlerinin nem ve soğuk istekleriyle rhododendronlarınki çok farklı;birlikte kullanmak konusunda şüphelerim var,rhododendron türleri nem ve kışın soğuklama isteğindeler acerler ise daha kuru havalara dayanıklılar,azalealar da zaten ormangülleri (rhododendron)familyasından..

Düzenleyen alibaba : 25-05-2013 saat 12:32
alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön