Konu: Domates
View Single Post
Eski 20-05-2013, 11:29   #664
s-kaptanoglu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-04-2013
yadım lütfen

Arkadaşlar herkese kolay gelsin sorum çok olacak ama kusura bakmayın . Çok yazılar okudum ama yanıt bulamadım sorularıma .
Toprak karışımım normal bahçe toprağı ponza taşı ve yanmış elenmiş koyun gübresi karışımı ve birde selahattin bey demişti toprağa ekşimiş yoğurdu sulandırıp toprağı suladım.
Domatesleri fideden ektim sırık domates diye almıştım gayet sağlıklıydı aldıklarımda.
koltukları düzenli şekilde aldım sulamayı en erken 3 günde bir yaptım toprak kuramadan hiç yapmadım

1.resim saksım 60 lt 90 cm 35 cm derinliğinde 5 fide ektim çok mu acaba

2.resim arkadan çiçeklenme başladı ve aynı dalın önünde yapraklanma oldu neden acaba birde sarık domates olup olmadığımı nereden anlarız.

3.resim sadece 1 yaprakta oldu ama bu yaprak siyah şekilde çürüdü ve bu hale geldi hastalığımı var acaba.

4.resim ve 5. resimde aşırı bir tüylenme ve ana gövdede siyah noktalar var bir acayip çiçeklenme dallanma ve bir o kadarda çok yapraklandı hangilerini budayacağım karar veremedim acaba bunlar sırık domates değilmi yoksa.

uzun oldu kusura bakmayın çok taktım ben bu olaya geçen senede diktim balkona ama hiç bir şey olmadı ama bırakmadım yine ektim şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler .

Eklenen Resimler

s-kaptanoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön