Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatih88
çok teşekkür ederim,hanımefendi,******* çakşırada benzi,yor ama,bu bitki çiçeksiz,çok sert dallı,çok sık karışık parlak bir rengi var,rezene gibi,parlıyor,uzaktan bakınca,yelpaze gibi çıkıyor,ve buna baglı,1-1,5 m civarı,çalı gibi oluyor,ilerden top gibi,karmaşık gözüküyor,ele alınca plastik süpürgeyi andırıyor,plastik gibi duruyor,pazarda çok var bu ottan,sebze meyve altlarında dolu,heliz diyolar,sulak yerlerde bu ot her yerde var,ama açıkçası yeniyormu,zehirlimi,onu ögrenmek istiyorum,sayet heliz **** çakşır tarzı bişeyse çok faydalı bir bitki,ama etrafımda çok var,tam emin olmadıgımdan el süremiyorum,büyük ihtimal,heliz diye düşünüyorum,kokusu yok,bu otun,plastik gibi,tadı limon gibi ekşi,kalın bir sapla egrelti seklinde çıkıyor,ama egrelti otuda degil,kalın dalları kabugu soyululunca ,salatalık gibi beyaz ekşimsi,acımcı bir tadı var,ama çignedim,yiyemedim,kimiside samız,çemlik diyor yenir,ama işte tam teşhis,şart,meyve sebze hallerde kaynıyor,bu ot,adam ot diye çıkıyor,işin içinden,ama adı bilinmiyor,ama ya heliz,çakşır,yabani dereotu tarzı bişey sulak tepelik,alanlar kaynıyor,bu ottan,tam ismini bulabilirse arkadaşlar çok sevinirim....
bu iki resim ve tür arasında kaldım.....
Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle
Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle
|
arkadaşlar,günceldir,bu kadar çok ayrıntı verdim,3 tane resim,buna ragmen bilinmemesi,çok saşırtıcı,bilen kimse yokmu,bulabilirsem ben yüklüyecem ismini,tezgahlarda pazarda dolu bu ottan,yardımlarınızı bekliyorum....bulana arkadaşa şimdiden teşekkürler.....
Düzenleyen fatih88 : 19-05-2013 saat 19:03
|