Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Sevgili jeozuu, çimlerin boyu çok uzun. Hep böyle uzun mu bırakıyorsun? Kökleri nasıl güneş alacak ki?
Tabii ki nemden örümceklenme yapıyor.
2 veya üç tertipte boylarını kısalt. Yani çimin boyu 20 cm ise önce 1/3 ünü biç. Geriye kalır 14 cm. Ondan 2 gün sonra yine 1/3 ünü biç , geriye kalır 9 cm cm.
Çim için ideal boy 4-5 cm kadardır. Bazı yerlerde 3.5 tercih edilir. Ondan sonra kök durumunu kontrol et. Güneş aldığında düzelme var mı bak. Yoksa ilaçlamaya geçersin.
Bu arada çim bıçağını bileylemelisiniz, kestim diyorsunuz ama çim uçlarına bakılınca kesilmiş gibi değil de koparılmış gibi püskül püskül. (2.fotoğrafta)
Sulamayı da mutlaka sabah erken saatlerde yapın. Çim geceye kuru girsin. Ancak bu durumda mantar hastalıklarını önlersiniz.
Biçme işlemleri bittikten yani ideal boya gelince akşam üstü elinizi iyice çim alan üzerine yaklaştırın , avcunuz çimlere hafifçe değsin. Bakın bakalım bir sıcaklık hissedecek misiniz?
|
Teşekkürler Sevgili Güler teyze,
Çimimin boyunu bu kadar uzun tutmuyorum ama hem sürekli yağmur yağmasından ve de bir cevap gelmeden müdahale etmek istemeyişimden bu boya geldi. Makası daha ilk aldığımda önce çimlerde kullandım ama başlarda güzel keserken sonra zorlanmaya başladı ve çimlerim yoluk yoluk oldu. Bir de çimi daha ilk budayışımdı, biraz acemiliğimin de etkisi olabilir.
Şimdi öyleyse ilk olarak kademeli bir şekilde çimlerimi biçmeliyim.