Tahmin yürüterek olmuyor tabi, bilgi kesin ve verilere, çalışmalara dayalı olmalı.
Bir bitkinin tohumundan aynen anne bitkide olan özelliklerde bitki çıkıyorsa bu onun saflığı konusunda bir veri, benim amatör olarak görebildiğim bu kadarı.
Ancak Karaka black ile ilgili şöyle bir bilgi var. O bir kultivar ama genlerine kimse dokunmamış, evlilikten mütevellit. Ben onu vahşi sanıyordum uzun zaman o ayrı
Karaka Black: (HortResearch, New Zealand) Derivation: a cross between M103 and N71 featuring Aurora, Comanche and Cherokee in its parentage. Canes are moderately vigorous, trailing, less spiny than Boysen or Silvan. Long harvest period, starting about 3 weeks earlier than Boysen. Very high yield of long (up to 10cm), conical, shiny black berries with average weight of 10g . Mild blackberry flavour but rather acidic if picked slightly under-ripe. Good disease resistance to botrytis. Karaka Black is only available from Costa’s BerryExchange, Corindi Beach, NSW, the holder of the Australian license.
Çoklu bir çaprazlama ürünü demiş (Aurora, Comanche and Cherokee ebeveynleri). Boysen berry'den 3 hafta önce meyve vermeye başlarmış ve meyve ağırlığı 10 grama ulaşırmış.
Yabancı dili Fransızca olan bir kişiyim o bakımdan benden bu kadar.
Hem ben amatörüm, tattığım böğürtlenlerin en lezzetlisi bu
Cultivated Blackberries: Varieties - Department of Primary Industries
Burada diğer berry'ler hakkında da bilgi var.