Bu forumda 'Domates yetistirme' konu basligi altinda koltuk alma uygulamasini gerceklestirdigini soyleyen ve bu uygulamayi tavsiye eden cok sayida uye var. Onlara da danisip uygulama hakkinda bilgi edinebilir, kendi kafaniza yatan uygulamayi secebilirsiniz. Benim koltuk almamamin bir nedeni de domateslerime bir mevsim icinde cok kereler yaprak altina puskurtmeyle sivi besin verdigim zaman besini bitkinin bunyesine katacak yuzey alanini mumkun oldugunca fazla tutmayi benimsemem.
Meyvelerden gelecek sene icin tohum alabilirsiniz. Yetistirdiginiz cesit geleneksel bir cesit oldugu icin gelecek sene yetistirdiginizde de bu seneki gibi meyve alacaksiniz. Yalniz, Sari Armut veya diger baska cesit domateslerin etrafinda cok sayida farkli cesitte domates yetistirecekseniz,
sadece tohumluk alacaginiz meyveleri izole etmenizde fayda var. Olasilik dusuk olmasina karsin, yaygin kaninin aksine domateslerde de capraz tozlasma gerceklesmektedir. Eger, etrafta baska domates cesitleri de oldugu halde, Sari Armut domatesten izole etmediginiz meyveleri sakladiginiz tohumlari onumuzdeki sene ekip farkli meyveler elde ederseniz sasirmayin diye soyluyorum. Dedigim gibi, olasilik cok dusuk ama imkansiz degil. Soz konusu durumla karsilasirsaniz bu seneki fidenin geleneksel ceside ait olmadigini dusunmeyin.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydilem
teşekkür ederim birnefestoprak. Peki ben bu hazır fidelerden gelecek sene için tohum alabilirmiyim?
|